Зошто медиумите остануваат без публика и доверба?

Пишува: Петрит САРАЧИНИ Неделава што измина, Ројтерс институтот за студии по новинарство при угледниот Универзитет Оксфорд го објави Извештајот за дигитални вести за 2022 година. Овој извештај, но и неколку други регионални и домашни релевантни истражувања, покажуваат дека и во светот, и во регионот но и кај нас е сè поизразен трендот на паѓање на … Продолжи со читање Зошто медиумите остануваат без публика и доверба?