Полиграф: Руската пропаганда за 10 секунди шири 5 дезинформации. Реално

Полиграф: Руската пропаганда за 10 секунди шири 5 дезинформации. Реално

„Полиграф“ е емисија која заеднички ја реализираат Институтот за медиуми и аналитика ИМА и телевизијата АЛСАТ. Во оваа емисија со неспорни факти и аргументи се разоткриваат дезинформациите и неточните вести. Фокусот на првото издание на емисијата „Полиграф“ беа...