(АНАЛИЗА) Доаѓа ли време кога ќе имаме медиуми, а ќе немаме новинарство за теми од животен интерес?
(АНАЛИЗА) Доаѓа ли време кога ќе имаме медиуми, а ќе немаме новинарство за теми од животен интерес?
„Полиграф“: Какви невистинити и манипулативни тврдења беа изнесени во колумна на Ристо Никовски?
„Полиграф“: Какви невистинити и манипулативни тврдења беа изнесени во колумна на Ристо Никовски?
„Полиграф“: Кои медиуми пренесоа невистинити изјави на рускиот политичар Медведев за Украина?
„Полиграф“: Кои медиуми пренесоа невистинити изјави на рускиот политичар Медведев за Украина?
Пресуда „во име на граѓаните“ против ИРЛ и Сашка Цветковска: Сега не сте медиум и новинари, иако лани бевте медиум и новинари!
Пресуда „во име на граѓаните“ против ИРЛ и Сашка Цветковска: Сега не сте медиум и новинари, иако лани бевте медиум и новинари!
Предизвиците по Извештајот на ЕК: Време е за брз и суштински „ремонт“
Предизвиците по Извештајот на ЕК: Време е за брз и суштински „ремонт“
„Полиграф“: Кој ширеше дезинформации за киднапери на деца во Скопје?
„Полиграф“: Кој ширеше дезинформации за киднапери на деца во Скопје?
Херои и убијци
Херои и убијци
Сашка Цветковска за ИМА: Апсурдно е воопшто и да се дебатира дали сме или не сме медиум, вакви „дебати“ доликуваат во држави како Северна Кореја и Бахреин
Сашка Цветковска за ИМА: Апсурдно е воопшто и да се дебатира дали сме или не сме медиум, вакви „дебати“ доликуваат во држави како Северна Кореја и Бахреин
Новинарски протест: Право на граѓаните пред интересот на моќниците
Новинарски протест: Право на граѓаните пред интересот на моќниците
Министрите во улога на портпароли
Министрите во улога на портпароли
previous arrow
next arrow

Институт за медиуми и Аналитика – ИМА

 

Слободни медиуми.

Без говор на омраза.

Без дезинформации.

Борба против дезинформации и говор на омраза

Институтот за медиуми и аналитика – ИМА се бори против дезинформациите и лажните вести, и говорот на омраза и дискриминација во медиумите и јавните комуникации.

Мониторинг на медиуми

Институтот за медиуми и аналитика ИМА спроведува квалитетен мониторинг на печатени, електронски и социјални медиуми, согласно професионалните стандарди.

Истражувања и анализи

Институтот за медиуми и аналитика ИМА спроведува квалитетни медиумски истражувања и анализи на ТВ, радио, печатени, електронски и социјални медиуми.

slide 1
Image Slide 9
Без дезинформации
Image Slide 4
Image Slide 5
Image Slide 6
Image Slide 8
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Телефон

(+38970) 373039

Email

institute@arhiva.ima.mk

Следи не