Ministrat në rolin e zëdhënësve

Ministrat në rolin e zëdhënësve

Si u transformua komunikimi i qeveritarëve me publikun? Si u bë që rrjetet sociale të zëvendësojnë mediat në procesin e kumtimit të lajmeve “pushtetare”? A ishte transparenca e skajshme e kryeministrit Zaev metoda më e mirë për komunikim me mediat dhe...
Saraçini në intervistë për “Zhurnal”: Për luftën kundër dezinformatave flasin edhe kryetari, edhe kryeministri edhe ministrat, por bëhet shumë pak!

Saraçini në intervistë për “Zhurnal”: Për luftën kundër dezinformatave flasin edhe kryetari, edhe kryeministri edhe ministrat, por bëhet shumë pak!

Petrit Saraçini ka pas vete përvojë të gjatë dhe të pasur gazetareske, por edhe në sferën e sektorit joqeveritar. Për momentin, ai udhëheq Institutin IMA, që angazhim parësor ka zbulimin e dezinformatave dhe lajmeve të rrejshme. Në intervistën ekskluzive për Agjencinë...
Ministrat në rolin e zëdhënësve

Debati i munguar për Kodin Penal dhe Ligjin e Faljes

A është detyrë vetëm e mediave publikimi i padrejtësive që bëhen nga shteti? A duhet edhe institucionet e shtetit të jenë më shumë transparente dhe llogaridhënëse? A duhet politika të ballafaqohet me mediat, edhe kur nuk arrin “suksese mbi suksese”? Pse u...