Дали заслужи поклон од фудбалерите навивањето сo екстремен говор на омраза на натпреварот Шкупи – Динамо?

Дали заслужи поклон од фудбалерите навивањето сo екстремен говор на омраза на натпреварот Шкупи – Динамо?

По екстремниот говор на омраза од страна на навивачите на фудбалскиот натпревар меѓу Динамо Загреб и Шкупи пред десеттина дена на стадионот „Максимир“ во Загреб, и покрај осудите, укажувањата, а и предупредувањата дека истото ќе се случи и на реванш средбата во...
Погрешни медиумски информации за измени на кривични дела во врска со говор на омраза

Погрешни медиумски информации за измени на кривични дела во врска со говор на омраза

Во медиумите се појавија неколку погрешни информации во врска со најавените измени на „членот за говор на омраза“ во Кривичниот законик, односно за проширување на опфатот на основите за предизвикување омраза: „Казните за ова дело се исти како и во постојниот Кривичен...
Пендаровски: Сите државни институции знаат дека Русија се меша во нашите внатрешни работи. Русите преку хибридни закани, преку политичката пропаганда прават обиди за влијание.

Пендаровски: Сите државни институции знаат дека Русија се меша во нашите внатрешни работи. Русите преку хибридни закани, преку политичката пропаганда прават обиди за влијание.

Во интервју за „Фокус“, објавено и на неговата официјална страница, претседателот Стево Пендаровски дава осврт за повеќе теми, меѓу другото, и за провокативните изјави на Лавров, за мешањето на Русија во нашите внатрешни работи, за хрибридните закани и руската...
Пендаровски: Сите државни институции знаат дека Русија се меша во нашите внатрешни работи. Русите преку хибридни закани, преку политичката пропаганда прават обиди за влијание.

Пендаровски за „Фокус“: Имаме невидена реторика кон Албанците и антизападна, антиамериканска, антигрчка, антибугарска реторика

Во интервју за „Фокус“, објавено и на неговата официјална страница, претседателот Пендаровски дава осврт за повеќе теми, меѓу другото, и за меѓуетнички судири и тензии, засилената националистичка реторика, општествените поделби, ископаните ровови и неуспешните...
Говор на омраза и непримерни напади кон професорката Колозова за објавени лични ставови

Говор на омраза и непримерни напади кон професорката Колозова за објавени лични ставови

Перманентните напади кон професорката Катерина Колозова заради објавени лични ставови беа проширени и надградени страница со скриншот од „хакирана“ страница на англиска Википедија и дезинформација дека е „грчко-бугарски академик“. Дезинформациите и навредливите...