Зибери: Слободата на секој досега до онаму до каде што не се попречува слободата на другиот

Зибери: Слободата на секој досега до онаму до каде што не се попречува слободата на другиот

За платформата #ДеполаризирајСе, дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и инклузивни институции: придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналитика ИМА разговараше со Народниот правобранител, г. Насер Зибери. По првиот дел...
Панел дискусија на ИМА за уставните измени: Медиумската битка против дезинформациите и говорот на омраза е битка за публиката

Панел дискусија на ИМА за уставните измени: Медиумската битка против дезинформациите и говорот на омраза е битка за публиката

Институтот за медиуми и аналитика ИМА на 28.09.2023 во Скопје ја промовираше публикацијата „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“. Четирите авторски анализи во публикацијата ги детектираат главните наративи и...
Публикација: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“

Публикација: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“

Со промотивен настан и панел-дискусија, Институтот за медиуми и аналитика ИМА денес (28.09.2023) во Скопје ја објави публикацијата „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“. Публикацијата донесува авторски...
ИМА со промоција на публикација и панел-дискусија за медиумското известување за уставните измени

ИМА со промоција на публикација и панел-дискусија за медиумското известување за уставните измени

Институтот за медиуми и аналитика ИМА утре (четврток 28.09.2023) во Скопје ќе ја промовира публикацијата: „Уставните измени во медиумите: Дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“ Публикацијата донесува авторски анализи, во кои истакнати...
Зибери: Владеењето на правото и почитувањето на правниот поредок – темелна вредност за организирање на државата

Зибери: Владеењето на правото и почитувањето на правниот поредок – темелна вредност за организирање на државата

За платформата #ДеполaризирајСе, дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки институции: Придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналиктика ИМА разговараше со Народниот правобранител, г. Насер Зибери. Во фокус на...