Полиграф: Лавров дезинформира кога прави споредби на САД со Хитлер и Наполеон

Полиграф: Лавров дезинформира кога прави споредби на САД со Хитлер и Наполеон

Повеќе македонски медиуми делумно ја пренесоа изјавата рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, во која тој прави споредби на САД со Хитлер и Наполеон. Еве што изјави Лавров на прес конференцијата од 18.01.2023, која беше споделена и од руската амбасада:...
Хибридни закани

Хибридни закани

Пишува: Атанас КИРОВСКИ Македонија е постојано цел на хибридни закани, на напади со лажни вести и  поттикнување внатрешни конфликти, и секоја постоечка криза странски агентури ја користат за предизвикување дестабилизација во земјата и регионот. Откако беше потпишан...
(ВИДЕО) Трајаноски: Какви мерки презема државата против хибридните закани и нападите со дезинформации?

(ВИДЕО) Трајаноски: Какви мерки презема државата против хибридните закани и нападите со дезинформации?

Истражувачот Жарко Трајаноски зборуваше на тема „Руските и проруските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“, на тркалезната маса организирана од Институтот за медиуми и аналитика ИМА на 26.01.2023. Трајаноски потсети на руските и проруските...
(ВИДЕО) Бојаровски: Руската православна црква е првиот партнер во спроведувањето на Путиновата политика на „рускиот свет“

(ВИДЕО) Бојаровски: Руската православна црква е првиот партнер во спроведувањето на Путиновата политика на „рускиот свет“

Институтот за медиуми и аналитика ИМА на 26.01.2023 организираше тркалезна маса на тема „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“. Нa тркалезната маса учествуваше и аналитичарот Зоран Бојаровски, со излагање на тема „Руските...
(ВИДЕО) Алексоска: Руската федерација во Украина спроведува брутална агресија врз недолжно цивилно население

(ВИДЕО) Алексоска: Руската федерација во Украина спроведува брутална агресија врз недолжно цивилно население

Институтот за медиуми и аналитика ИМА организираше панел-дискусија „Руските дезинформации во Северна Македонија: Наративи и студии на случај“, која се одржа на 26 јануари 2023 (четврток) во „Бруталиск“ во Скопје. Прв панелист беше Росана Алексоска, менаџер на...