Панел-дискусија на ИМА: Медиумите и кампањите со дезинформации и говор на омраза против родова и сексуална еднаквост

Панел-дискусија на ИМА: Медиумите и кампањите со дезинформации и говор на омраза против родова и сексуална еднаквост

Институтот за медиуми и аналитика ИМА од Скопје, внимателно ги следи медиумските настани и кампањи кои се обидуваа да ги дискредитираат концептите на родова еднаквост, родов идентитет и род, како и говорот на омраза во медиумите пред и по одржувањето на Парадите на...
Спасовски: Мораме заеднички да се бориме против говорот на омраза

Спасовски: Мораме заеднички да се бориме против говорот на омраза

За платформата #Деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки институции: Придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналитика ИМА разговараше со министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски....
УТРЕ ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ИМА: „МЕДИУМИТЕ И КАМПАЊИТЕ СО ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ РОДОВА И СЕКСУАЛНА ЕДНАКВОСТ“

УТРЕ ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ИМА: „МЕДИУМИТЕ И КАМПАЊИТЕ СО ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ РОДОВА И СЕКСУАЛНА ЕДНАКВОСТ“

Утре, Институтот за медиуми и аналитика ИМА организира панел-дискусија: „Медиумите и кампањите со дезинформации и говор на омраза против родова и сексуална еднаквост“ (29.06.2023, во Хотел Сити Парк во Скопје, со почеток во 12 часот). Панелисти на оваа дискусија се...
Спасовски: Ако парите што ги стекнуваат криминалните структури не бидат одземени, тогаш немаме ефикасна борба против криминалот и корупцијата

Спасовски: Ако парите што ги стекнуваат криминалните структури не бидат одземени, тогаш немаме ефикасна борба против криминалот и корупцијата

За платформата #деполaризирајсе, која е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки институции: Придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналитика ИМА разговараше со министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски....
Кржаловски: За убедливото мнозинство нема дилема дека ЕУ е нашиот пат

Кржаловски: За убедливото мнозинство нема дилема дека ЕУ е нашиот пат

За платформата #Деполаризирајсе, која е дел од проектот “Преку деполаризација до демократски стабилни, и вклучувачки институции: придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналитика ИМА разговараше со Александар Кржаловски, извршен директор на...