Има ли политичка волја за спроведување на пресудата на Судот во Стразбур “X против Македонија”?

Има ли политичка волја за спроведување на пресудата на Судот во Стразбур “X против Македонија”?

На потег се пратениците: Ќе демонстрираат ли политичка волја за спроведување на пресудата на ЕСЧП и за заштита на правата на маргинализираните, или ќе подлегнат на притисоците на анти-родовите пропагандисти кои ги загрозуваат човековите права? Пишува: ЖАРКО ТРАЈАНОСКИ...
ИМА: Зарем треба да дојде некој од ЕУ за да бидат во фокусот на медиумите демократските институции, владеење на правото и реформата на јавнa администрација?

ИМА: Зарем треба да дојде некој од ЕУ за да бидат во фокусот на медиумите демократските институции, владеење на правото и реформата на јавнa администрација?

Пишува: ЉУБИША АРСИЌ Институтот за медиуми и аналитика ИМА, во рамки на проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и инклузивни институции: Придонес на граѓанското општество“, ја промовираше публикацијата: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски...
Публикација: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции, владеење на правото и реформи во јавната администрација“ – извештај од мониторинг на медиумите

Публикација: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции, владеење на правото и реформи во јавната администрација“ – извештај од мониторинг на медиумите

Институтот за медиуми и аналитика ИМА ја промовираше публикацијата: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции, владеење на правото и реформи во јавната администрација“ – извештај од мониторинг на медиумите за темите: „демократски институции“, „владеење на...
Потребна е деполаризација на општеството и зголемен фокус кон владеењето на правото, борбата против корупцијата и реформите во администрацијата

Потребна е деполаризација на општеството и зголемен фокус кон владеењето на правото, борбата против корупцијата и реформите во администрацијата

Институтот за медиуми и аналитика ИМА, во рамки на проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и инклузивни институции: Придонес на граѓанското општество“, денеска во Скопје ја промовираше публикацијата: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции,...
ИМА со промоција на публикација и панел-дискусија за демократските институции, владеењето на правото и реформите во администрацијата

ИМА со промоција на публикација и панел-дискусија за демократските институции, владеењето на правото и реформите во администрацијата

Утре (понеделник 30.10.2023), Институтот за медиуми и аналитика ИМА на настан во хотел Сити парк Скопје со почеток во 12 часот, ќе ја промовира публикацијата: „Во(н) фокусот на медиумите: Демократски институции, владеење на правото и реформи во јавната администрација“...