Институтот за медиуми и аналитика (ИМА): Ерупција на говор на омраза и дезинформации по „Францускиот предлог“

Институтот за медиуми и аналитика (ИМА): Ерупција на говор на омраза и дезинформации по „Францускиот предлог“

Институтот за медиуми и аналитика (ИМА) денеска ја промовираше публикацијата „’Францускиот предлог’: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)“ на која говореа авторите на анализите објавени во неа д-р Катерина Колозова, д-р Сефер...
ИМА утре ќе ја промовира публикацијата „’Францускиот предлог’: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)“

ИМА утре ќе ја промовира публикацијата „’Францускиот предлог’: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)“

Институтот за медиуми и аналитика (ИМА) утре, на 30 септември, петок, 2022 година, ќе организира промоција публикацијата „’Францускиот предлог’: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)“. Промоцијата ќе се одржи во Хотелот Сити Парк во...

(ВИДЕО) Сарачини: Граѓаните сакаат да знаат што прават институциите надлежни за борба против дезинформациите

Претседателот на Институтот за медиуми и аналитика  (ИМА), Петрит Сарачини, во интервју за емисијата „200“ на ТВ Алсат, посветена на дезинформациите, истакна дека дезинформациите се закана за државната безбедност: „Нашиот став е дека дезинформациите се закана по...
„Францускиот предлог“: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)

„Францускиот предлог“: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи)

  Публикацијата „Францускиот предлог“: Говор на омраза, дезинформации, медиумски манипулации (медиумски анализи) е дел од проектните активности на Институтот за медиуми и аналитика ИМА, поддржани од Европскиот фонд за демократија (European Endowment for...
Расистички, сексистички и ксенофобичен говор на омраза на фудбалскиот натпревар Македонија-Бугарија во Скопје

Расистички, сексистички и ксенофобичен говор на омраза на фудбалскиот натпревар Македонија-Бугарија во Скопје

Ќе има ли осуди и казни за расистичкиот, сексистичкиот и ксенофобичниот говор на омраза на фудбалскиот натпревар во Скопје? Институтот за медиуми и аналитика ИМА го осудува расистичкиот, сексистичкиот и ксенофобичниот говор на омраза пред и за време на одржување на...