Зибери: Слободата на секој досега до онаму до каде што не се попречува слободата на другиот

Зибери: Слободата на секој досега до онаму до каде што не се попречува слободата на другиот

За платформата #ДеполаризирајСе, дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и инклузивни институции: придонес на граѓанското општество“, Институтот за медиуми и аналитика ИМА разговараше со Народниот правобранител, г. Насер Зибери. По првиот дел...
Заканите по живот и говорот на омраза кон новинарката Рита Бехадини се кривични дела, институциите да постапат итно

Заканите по живот и говорот на омраза кон новинарката Рита Бехадини се кривични дела, институциите да постапат итно

Институтот за медиуми и аналитика ИМА го осудува најостро говорот на омраза кој содржи закани со насилство упатени кон новинарката и активистка Рита Бехадини поради нејзин јавно изразен став за Фејсбук објава на свештено лице, и бара од надлежните институции итно да...