ЗНМ: Малтретирани новинари од страна на службеници во Комунална хигиена – МВР итно да реагира

Откако ЗНМ побара МВР итно да реагира за случајот на малтретирани новинари од страна на службеници во Комунална хигиена, МВР извести дека покренала кривична пријава за самовластие.

И новинарот Фуркан Салиу ја коментираше покренатата кривична пријава од страна на МВР: „За мене лично не е нималку битно каков судски епилог ќе има овој случај. Битно е за новинарството да се казни лицето А.М.Б за да се испрати силна порака дека слободниот збор е светост во една демократска држава.“